Ze zijn er weer, kersen. Een van de leuke dingen van het wonen in de Betuwe is dat ik de oogst van fruit ieder seizoen weer van zo dichtbij meemaak. Een paar jaar geleden ontdekte ik een meest mooie plek heel dicht bij huis waar al heel vroeg in het seizoen kersen te koop zijn. Het geheim hierachter is dat de bomen in een grote kas staan. Volgens de eigenaar ‘een uit de hand gelopen hobby’. Ik kom er graag en hij vertelt altijd heel enthousiast over zijn bijzondere rassen, de natuurlijke verzorging van de bomen, de bijen die uitvliegen in de kas tijdens de eerste bloesem. Ook dat heb ik al een keer mogen aanschouwen en echt…het is prachtig. Het herinnert me iedere keer weer aan alles wat er vooraf gaat aan een prachtige kers. Van stille kale bomen in de winter, bloesem en bestuiving in het voorjaar, zonlicht voor het rijpen en mensenhanden voor de pluk.

Ik verheug me altijd op een bezoek aan de ‘kersenman’. We wisselen de meest uiteenlopende ervaringen uit. De laatste keer dat ik er was zei hij dat hij had gelezen dat er stoffen in tandpasta zitten die niet zo goed voor ons blijken te zijn. Al een aantal jaren maak ik mijn eigen tandpasta en ik deelde met hem wat ik er zoal van weet en mijn beweegredenen om zelf natuurlijke tandpasta te maken. We hadden een mooie uitwisseling. Ik voelde me zo rijk toen ik naar huis ging: Een bak met donkerrode kersen en een prachtig gesprek.

Terwijl ik naar huis fietste herinnerde ik me dat ik kort geleden weer nieuwe Lipbalm heb gemaakt. En net zo als mijn tandpasta is deze ook op natuurlijke basis met o.a. bijenwas, cacao boter en amandelolie. Omdat op het moment van het maken de munt in de tuin alweer uit de grond schoot besloot ik er munt aan toe te voegen. Ik heb een mooie voorraad gemaakt en genoeg om ook te verkopen.

Dus lieve mensen: Vitalottes Lipbalm is nu verkrijgbaar met munt. Ze kosten €4,95 per stuk excl. Verzendkosten (past door de brievenbus). Je kunt me mailen via de site of op een andere manier een berichtje sturen.

En zo belandde ik van kersen in de tandpasta en Vitalottes natuurlijke lipbalm.